25 ноября 2013 г.

Prima mea enciclopedie


Astăzi, în preajma 
ZILEI BIBLIOGAFIEI
vreau să vă arăt cîteva cărți, care vă for fi de interes, dar și de folos.






ENCICLOPEDIE GENERALĂ PENTRU COPII. – București-Chișinău: Litera internațional, 2007. – 207 p.
Fiecare din noi ajungem la vîrsta, cînd începem să ne interesăm de tot se se întîmplă în jurul nostru, copleșindu-i pe cei maturi cu o groază de întrebări: ”De ce cerul e albastru?, De ce Luna nu cade pe Pămînt? De ce reptilele sunt reci? De ce au dispărut dinozaurii?”. Și uite, ca să nu năucim la cap părinții și să găsim răspuns la aceste, dar și la multe alte întrebări ne vine în ajutor această carte.


ENCICLOPEDIA COPIILOR. – București: Litera internațional, 2007. – 111 p.
Această carte poate deveni prima ta enciclopedie. Din paginile ei vei afla multe despre lumea care ne înconjoară: stele îndepărtate, orașe și sate, mașini și avioane, animale și plante. Împreună cu eroii ei vei face o călătorie captivantă în ȚARA CUNOAȘTERII, iar ilustrațiile frumoase te vor ajuta să-ți imaginezi tot farmecul acestei țări fantastice.



ENCICLOPEDIE PENTRU COPII MICI  ȘI... BUNICI. - București: Litera internațional, 2007. –102 p.
Cu ajutorul acestei enciclopedii vei face primii pași în lumea cunoștințelor. Desenele viu colorate te vor familiariza cu animalele, plantele și tot ce se află în jurul tău, îți vor îmbogăți vocabularul și îți vor dezvolta memoria. Pe cei mai mici cititori, cartea îi va învăța literele și cifrele, îi va ajuta să distingă culorile, să afle ce forme geometrice există. Este cu adevărat PRIMA MEA ENCICLOPEDIE!




EU DESCOPĂR LUMEA: prima mea enciclopedie. – București: Rosetti Educacional, 2008. – 246 p.
Este o carte la care au muncit pentru copiii de la 7 la 12 ani biologi, pegagogi, ingineri, geologi, pictori, ziariști, astronomi și încă mulți oameni foarte maturi și foarte serioși. Din ea aflăm, de pildă, că stelele se nasc, trăiesc și mor asemenea ființelor vii. Dar viața unei stele poate dura mult peste 10 miliarde de ani...





De ce au țestoasele spatele umflat? De ce au cangurii buzunar pe burtică? De ce au zebrele dungi pe tot corpul? De ce au girafele gîtul lung? La aceste și multe alte întrebări ne va răspunde cartea, deja cunoscută și, sper, îndrăgită DE CE UNELE ANIMALE AU CORPUL ATÂT DE CIUDAT? - Chișinău:”Arc”, 2008. – 24 p.





Dragii mei! Citind aceste cărți, în afară de cunoștințe noi, veți obține și o experiență neprețuită de consultare a acestui tip de literatură.
În viață veți citi multe alte cărți interesante și folositoare, dar aceste ENCICLOPEDII nu le veți uita niciodată!

VENITI ȘI CITITI CU NOI, CITITI CA NOI,
CITITI MAI MULT DECÎT NOI!

Комментариев нет:

Отправить комментарий