4 декабря 2012 г.

Curiozități despre cărți


Poate următoarele curiozități vă vor deschide apetitul pentru lumea fascinantă a cărților:



Cea mai mică carte din lume îi aparține lui Anatol Konenko. Cartea sa cuprinde o versiune a povestirii “Cameleonul”, de Anton Cehov. Aceasta este mai mică de un milimetru pătrat și include trei ilustrații colorate de mînă.









Cea mai veche carte din Europa se află în Biblioteca Naţională a Marii Britanii.
Manuscrisul de mărimea unei palme datează din secolul al VII-lea. El este o copie a Evangheliei după Ioan şi a fost descoperit în mormântul Sfântului Cuthbert, în anul 1104.





Cea mai mare carte din lume, ale cărei pagini  au o lungime de 3,2 metri şi o lăţime de 2 metri, cântărind 250 de kilograme și se numește "Cele mai bune dintre gândurile universale" cuprinde 160 de pagini şi conţine diverse aforisme şi maxime provenind de la peste 2.000 de scriitori şi personalităţi precum Confucius, Gabriel Garcia Marquez, Shakespeare, Gandhi şi Maica Tereza.

Un scriitor croat a inregistrat un nou record mondial realizand cea mai grea carte din lume, un volum despre viata fostului lider croat Franjo Tudjman. Cartea gigantica are 3.604 de pagini si cantareste 12 kilograme.



Cea mai vîndută carte din pentru copii este Harry Potter, vîndută în 400 milioane de copii. Povestea micului magician cu ochelari a luat naștere pe ruta Manchester – Londra, cînd autoarei J.K.Rowling i-a venit în minte lumea fantastică a eroului.







Iar cea mai vîndută carte non-ficțională este Jurnalul Anei Frank, o fetiță evreică de treisprezece ani. Cartea a fost vîndută în 27 milioane de copii. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий