10 октября 2014 г.

Dedicatie fetelor! Cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor, marcată tradițional pe data de 11 Octombrie, vă propunem, dragele noastre, o expoziție virtuală cu, despre și pentru fete.
Carroll, Lewis. ALICE ÎN ȚARA MINUNILOR. – București: Adevărul, 2011. – 283 p.
Este o carte plină de fantezie și magie și prezintă o poveste inocentă, dar și amuzantă, plină de lucruri magice, nemaiîntîlnite, care te vor face să indragești lumea basmelor. Personajele sunt speciale, foarte ciudate, cum ar fi Regina (care este o carte de joc), omida imensă, iepurașul cu frac și multe altele pe care vi le las să le descoperiți voi inșivă.
,,Alice se lasă jos printre copaci, cu multa grijă, caci gîtul ei lung se încurca mereu printre crengi și de fiecare dată era nevoită să se oprească si sa si-l descurce. Dupa un timp, isi aminti ca pastrase bucatelele de ciuperca, pe care le mai tinea inca in maini. Se apuca asadar, cu foarte multa atentie, sa ciuguleasca mai intai din una, apoi din cealalta, devenind uneori mai inalta, alteori mai scunda, pana ce izbuti sa ajunga la inaltimea ei obisnuita”...

Creangă, Ion. FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI. – Ch.: Silvius libris, s.a. – 16 p.
O poveste despre fata babei cea urîtă şi rea la suflet şi fata moşneagului cea frumoasă, harnică şi bună la suflet...  
Era odată un moşneag ş-o babă; şi moşneagul avea o fată, şi baba iar o fată. Fata babei era slută, leneşă, ţîfnoasă şi rea la inimă; dar, pentru că era fata mamei, se alinta cum s-alintă cioara-n laţ, lăsînd tot greul pe fata moşneagului. Fata moşneagului însă era frumoasă, harnică, ascultătoare şi bună la inimă. Fata moşneagului la deal, fata moşneagului la vale; ea după găteje prin pădure, ea cu tăbuieţul în spate la moară, ea, în sfîrşit, în toate părţile după treabă. Cît era ziulica de mare, nu-şi mai strîngea picioarele; dintr-o parte venea şi-n alta se ducea. Ş-apoi baba şi cu odorul de fiică-sa tot cîrtitoare şi nemulţămitoare erau. Pentru babă, fata moşneagului era peatră de moară în casă; iar fata ei, busuioc de pus la icoane...
 
Frații Grimm. CENUȘĂREASA.– București: Litera, 2009. – 73 p.
O poveste magică, o poveste minunată … despre a crede în visul tău și a nu renunța nici măcar cînd totul pare a fi împotrivă … despre miracole … despre curaj și iubire, despre a dărui și a primi, despre a-ți continua drumul și a nu te uita în urmă, indiferent ce se întîmplă!

Frații Grimm. SCUFIȚA ROȘIE. – Ch.: Hrut internațional, 2007. – 16 p.
O poveste despre o dragălaşă fată cu scufiţă roşie care, în drum spre căsuţa bunicuţei din pădure, s-a întâlnit cu lupul cel viclean...Pike, Aprilynne. ARIPI. – București: Litera, 2012. – 271 p.
Laurel, eroina cărții, descoperă că este o zînă, trimisă printre oameni pentru a proteja poarta de acces spre Avalon. Împinsă în mijlocul unei lupte vechi de secole între zîne și troli, ea este sfîșiată de iubirea pentru oameni și zîne, precum și de loialitatea ei pentru ambele lumi. În această poveste extraordinară plină de magie, intrigi, romantism şi pericol, tot ceea ce credeai că știi despre zîne va fi schimbat pentru totdeauna.

Spyri’s, J. HEIDI. – București:Regis, s.a. – 128 p.
O fetiţă orfană,crescută de mătuşa ei Dete,este lăsată în grija bunicului, un om ursuz de la munte. Cabana, pajiştea, înalţimile munţilor o atrag pe Heidi,care simte că acolo este adevarata ei casă. Viaţa ei liniştita şi prietenia cu Peter, băiatul care ducea caprele la păşune, sunt tulburate de o călatorie nedorita la Frankfurt, pentru a ţine companie unei fetiţe infirme, Clara...
 
  Veniți la bibliotecă și citiți cu noi, citiți ca noi, citiți mai mult decît noi !