30 сентября 2012 г.

Oaspeţii Festivalului


Astăzi,  biblioteca „I.Mangher” a inaugurat cea de a XVI-a ediţie a Festivalului Cărţii Evreeşti. Păstînd tradiţia anilor precedenţi, astăzi, la deschidere, i-am avut oaspeţi pe elevii gimnaziului din Chipeşca raionul Şoldăneşti.
 Şi pentru că mai prindem cele mai frumoase zile ale toamnei şi suntem în pline sărbători evreeşti Roşh-ha-Şana şi Sukot, am încercat să redăm farmecul şi specificul  atmosferei.  Expoziţia de cărţi, noile achiziţii „De la Festival la Festival”, expoziţia de desene ale copiilor la tema sărbătorilor iudaice de toamnă, cortul tradiţional al sărbătorii Sukot(toate intastalate în aer liber) dar şi muzica clezmer care umplea atmosfera  au întîlnit  atît oaspăeţii Festivalului cît şi trecătorii curioşi chiar din primele ore ale zilei.

Musafirii noştri din Chipeşca au fost familiarizaţi cu serviciile şi activităţile bibliotecii.Cu deosebit interes au vizitat copii muzeul patrimoniului poporului evreesc şi sălile unde se desfăşoară toate activităţile artistice şi cognitive. Concomitent copii au beneficiat de un master class în atelierul de ceramică şi în studioul de arte plastice şi decorative.



Găzduirea nu s-a oprit aici. Într-o atmosferă amicală la pauza de ceai oaspeţilor le-a fost prezentată o excursie virtuală „Chişinăul de ieri şi de azi”.


Şi pentru că dialogul virtual a devenit o modalitate indispensabilă a vieţii noastre nu am ratat ocazia să prezentăm produsele ”Biblioteca 2.0!”; pagina web a Bibliotecii Municipale,  blogul Ebraika, şi  ”nou-născutul” blog pentru copii ”Knafaim” (”Aripi”).
Din programul ”Dar din dar”  copiii au primit cadou cîte o carte şi un set de cărţi pentru biblioteca gimnaziului.

Ne-am bubcurat foarte mult, dragii noştri, să vă avem oaspeţi ai bibliotecii şi vă aşteptăm cu drag şi la anu’!

Andiana Mihalachi

2 комментария: