12 мая 2015 г.

Adolescenții contra drogurilor

Zilele acestea, în biblioteca noastră s-a desfășurat activitatea ”Spunem NU drogurilor. Moderator a fost Mircea GRECU, psiholog, Secretar General al Centrului Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor. A fost prezentată povestea În căutarea fericirii pierdute – prima poveste terapeutică anti-adictie apărută în Moldova. După cum a menționat prezentatorul: ”Această carte este un mijloc excelent de a ne adresa copiilor atît pentru a transmite anumite modele comportamentale şi valori morale, cît şi pentru a preveni anumite comportamente indezirabile, cum ar fi consumul de droguri. Important este, că n-o să găsiţi cuvîntul drog nicăieri în poveste!” 
Mai jos vă propunem impresiile uneia din participantele la prezentare.


In primul rind vreau sa-i multumesc dlui Mircea GRECU pentru aceasta lectie minunata, fiindca datorita lui am inteles foarte multe lucruri pe care nu le cunosteam bine. Cred ca si cei mici au inteles aceasta lectie, deoarece trebuie sa ia decizii corecte pentru viitorul lor si sa nu depinda de prietenii falsi, care-i pun sa faca lucruri murdare. Din aceasta lectie am inteles ca foarte multe persoane spun ca alcoolul, drogurile, tigarile te fac fericit, dar de fapt este ceea ce iti provoaca foarte multa durere atit tie cit si familiei tale. Betivul isi ineaca necazurile, apoi viata la fundul paharului, fumatorul – in mucul de tigara, iar narcomanul – in virful acului. Aceste vicii devoreaza  si femei, si batrini, si copii, si familii intregi. La inceput cei ce au capatat patima drogurilor se mai pot opri, pot sa-si spuna nu; lucrul acesta acesta devine tot mai greu de facut pe masura ce trece timpul.
As vrea sa vin cu un mesaj catre semenii mei: ”Dragi copii fiti atenti in cine aveti incredere, cu cine prieteniti si nu fiti naivi, fiindca toate aceste informatii sunt spre binele vostru, ascultati de parinti, fiindca ei niciodata nu va doresc raul si incercati sa-i convingeti si pe ei sa  renunte la toate viciile care distrug relatiile in familie!”
                                                                                                                                    Irina MOCANU

Комментариев нет:

Отправить комментарий