22 февраля 2015 г.

Prima mea carte de întrebări

Anul acesta, dragii mei, luăm ”la bătaie” cartea Prima mea carte de întrebări. București: Enciclopedia RAO, 20014. – 159 p.
Enciclopedia cuprinde peste 300 de întrebări pe care și le pun copiii la vîrsta tuturor curiozităților, cînd în fiecare zi descoperă ceva nou, cînd totul îi interesează, cînd vor să știe și să înțeleagă tot mai multe despre lumea din jur. Răsfoind împreună această carte minunată vom afla lucruri deocamdată necunoscute despre om, natură, animale.
Deci, astăzi deschidem pagina cu titlul 
Pe vremea dinozaurilor
Este adevărat!
Numele dinozaur provine din limba greacă și înseamnă șopîrlă teribilă.


1.   Oamenii preistorici vînau dinozauri?
Dinozaurii au trăit cu peste 200 de milioane de ani în urmă, cu foarte, foarte mult timp înainte ca oamenii să existe! Cînd au apărut oamenii, dinozaurii dispăruseră.


2.   Dinozaurii erau animale feroce?
Au existat aproximativ 1000 de specii de dinozauri. Unii dintre ei erau prădători cruzi, cu dinți ca niște pumnale. Dar cei mai mari erau erbivori pașnici, care nu mîncau decît plante.


3.   Care a fost cel mai mare dinozaur?
Seismozaurus, un dinozaur erbivor avea 40 de metri lungime!


4 De ce au dispărut dinozaurii?
Se știe că dinozaurii au dispărut acum 65 de milioane de ani. Nimeni nu știe exact cum și de ce au dispărut dinozaurii. Mulți savanți cred că au dispărut din cauza că un meteorit uriaș a căzut pe Pămînt. Un lucru este însă sigur: singurii dinozauri care mai există astăzi sunt cei din filme.

Veniți la bibliotecă și 
citiți cu noi, citiți ca noi, citiți mai mult decît noi!

                               

Комментариев нет:

Отправить комментарий