Astăzi,
4 iunie, poporul evreu marchează una din sărbătorile sfinte – Șavuot. De unde a venit și care este semnificația acestei
sărbători, am scris aici.
Mai
jos vrem să vă sugerăm cîteva idei de bucate tradiționale de Șavuot, pe care le
veți putea prepara singuri, sau cu ajutorul celor maturi.
Deci:
Un
platou cu brînzeturi și legume.
Aici nu trebuie multă minte. Pe un platou mai
măricel aranjați frumos cîteva feluri de brînzeturi (cașcaval, brînză de oi,
brînză de vaci, sau ce mai găsiți prin frigider), la care adăugați legume și
verdețuri de sezon: castraveți, roșii, varză, mărar, pătrunjel... Esențial este
ca totul să fie aranjat cît mai frumos!
Salată
din fructe cu miere, nuci și stafide.
Avem nevoie de 2 mere, 3 morcovi, suc de la
jumătate de lămîie, 2-3 linguri de stafide și cam tot atîtea nuci mărunțite, 2
linguri de miere. Morcovii rași prin răzătoarea mășcată (atenție la degete!),
nucile, mierea și stafidele se amestecă cu suc de lămîie, se acoperă și se lasă
pe vreo 10-15 minute. După care se adaugă merele tăiate felii și stropite și
ele cu suc de lămîie.
Cocteil
din fructe cu miere și înghețată.
Se amestecă în mixer o banană, o portocală, două
linguri de miere, un pahar de lapte răcorit. Toată compoziția se toarnă într-un
pahar frumos la care se adaugă vre-o sută de grame de înghețată.
Nouă nu ne rămîne decît să vă urăm poftă bună și
Hag Șavuot Sameah!
Комментариев нет:
Отправить комментарий