4 июня 2014 г.

Hag Savuot Sameah!

Astăzi, 4 iunie, poporul evreu marchează una din sărbătorile sfinte – Șavuot. De unde a venit și care este semnificația acestei sărbători, am scris aici.
Mai jos vrem să vă sugerăm cîteva idei de bucate tradiționale de Șavuot, pe care le veți putea prepara singuri, sau cu ajutorul celor maturi.


Deci:
Un platou cu brînzeturi și legume.
Aici nu trebuie multă minte. Pe un platou mai măricel aranjați frumos cîteva feluri de brînzeturi (cașcaval, brînză de oi, brînză de vaci, sau ce mai găsiți prin frigider), la care adăugați legume și verdețuri de sezon: castraveți, roșii, varză, mărar, pătrunjel... Esențial este ca totul să fie aranjat cît mai frumos!


Salată din fructe cu miere, nuci și stafide.
Avem nevoie de 2 mere, 3 morcovi, suc de la jumătate de lămîie, 2-3 linguri de stafide și cam tot atîtea nuci mărunțite, 2 linguri de miere. Morcovii rași prin răzătoarea mășcată (atenție la degete!), nucile, mierea și stafidele se amestecă cu suc de lămîie, se acoperă și se lasă pe vreo 10-15 minute. După care se adaugă merele tăiate felii și stropite și ele cu suc de lămîie.



Cocteil din fructe cu miere și înghețată.
Se amestecă în mixer o banană, o portocală, două linguri de miere, un pahar de lapte răcorit. Toată compoziția se toarnă într-un pahar frumos la care se adaugă vre-o sută de grame de înghețată.



Nouă nu ne rămîne decît să vă urăm poftă bună și 
Hag Șavuot Sameah!

Комментариев нет:

Отправить комментарий