11 февраля 2013 г.

Zilele acestea în biblioteca noastră s-a produs un eveniment deosebit: INIŢIEREA ÎN RÎNDURILE CITITORILOR! Ne-au vizitat elevii Liceului Tehnologic pentru copii cu deficienţele vizuale.
Am organizat pentru oaspeți o excursie prin bibliotecă: cercul de arte plastice „Haşraa”, atelierul de ceramică, muzeul şi secţia literatură pentru copii.
 În ziua acesta copiii au aflat multe lucruri interesante. De exemplu despre aceea că hîrtia nu a existat întotdeauna şi oamenii scriau pe plăci de lut cu beţişoarele ascuţite: mai tîrziu - pe pielea animalelor, şi numai în anul 105 e.n. chinezii antici au „dăruit” lumii hîrtia.
Copii au ghicit toate ghicitorile despre carte şi personajele lor preferate, au răspuns cu uşurinţa la întrebările despre ce este o biblioteca şi cine sunt cititorii, au  ghicit cine sunt autorii telegramelor de la personajele din poveşti, care „au uitat” să le semneze:

Cer scuze că n-am putut să vin la ca să vă felicit personal. M-am pornit la scăldat şi mi-au furat hainele.
                                                                           [Nică. Amintiri din copilărie.]

Tatăl meu mi-a cumpărat un abecedar. Foarte mult vroiam și eu să învăţ, cu toate că sunt cioplit din lemn! Vă asigur: cartea este cel mai bun prieten! Citiţi şi veţi afla de toate! 
                                                                                                                               [Buratino.]

Şi au ascultat cu atenţie mesajul semnat de Măria-sa CARTEA:
  • Vă rog frumos să nu  mă atingeţi cu mînuţele murdare! Îmi va fi ruşine atunci cînd alţii o să mă citească!
  • Nu scrieţi pe paginile mele cu creionul sau pixul!
  • Dacă aţi terminat să mă citiţi, atunci puneţi un semn de carte, ca să mă odihnesc și eu. În nici un caz mu-mi îndoiți foile: mă rup și mă doare!
  • Înveliți-mă cu o copertă, căci mă tem de murdărie!
  • Ajutaţi -mă să rămîn mereu curată, iar eu, la rîndu-mi, am să vă fac înţelepţi şi deștepți! 

Desigur că am găsit timp şi  pentru jocurile dinamice! Suntem bucuroşi că avem prietenii noi. Am dori că fiecare vizită la bibliotecă să le fie sărbătoare!

Ecaterina IVANOVA










Комментариев нет:

Отправить комментарий